Світ

У Китаї через зливи евакуювали тисячі людей

У Китаї через зливи евакуювали тисячі людей

У Китаї триває сильна повінь (архівне фото)

У провінції Хунань було зареєстровано 137,4 міліметра опадів за годину, що є рекордним показником за всю історію спостережень.

Центральні регіони Китаю потерпають від аномальних злив – у провінції Хунань у зоны стихыйного лиха опинилися понад 50 тисяч людей та майже 7 тисяч були евакуйовані до безпечних місць. Про це з посиланням на місцеву владу повідомляє Сіньхуа у неділю, 2 липня.

Сильні дощі у провінції Хунань не стихають від четверга. За даними місцевої метеорологічної служби, у п’ятницю було зареєстровано 137,4 міліметра опадів за годину, що є рекордним для цього регіону показником за всю історію спостережень.

Негода пошкодила понад 1300 будинків та посіви сільгоспкультур на площі майже 2900 гектарів.

Від потужних злив останніми днями потерпають і інші регіони Китаю, зокрема, центральні провінція Сичуань і муніципалітет Чунцін та південні провінції Гуандун, Фуцзянь і Гуансі. Там дощі спричинили паводки та зсуви ґрунту.

Прогнози метеорологів поки що невтішні. На найближчі дні продовжено попередження про підвищену небезпеку сильних злив та грози з сильним вітром.

Раніше стало відомо, що на південному заході Китаю поблизу міста Чунцин шестеро людей загинули і дев’ять отримали травми внаслідок викликаного тривалими зливами падіння ґрунту й каміння на проїжджаючий дорогою автобус.

В Китаї через вибух газового балона у ресторані загинули понад 30 людей

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button