Світ

У Кореї близько 6000 людей прийшли попрощатися з пандою

Фу Бао проживає на базі Шеншупінг Китайського центру збереження і дослідження гігантської панди, де мешкає понад 30 особин її виду.

У Південній Кореї близько 6 000 людей взяли участь у церемонії прощання з Фу Бао, першою пандою, народженою в країні, яка від’їжджає до Китаю. Про це повідомляє The Korea Times.

Фу Бао – перше дитинча панди, народжене в Кореї. Вона стала улюбленицею корейців, і, незважаючи на дощ, шанувальники приєдналися до події в парку розваг Everland.

Вони спостерігали, як тварину везли до міжнародного аеропорту Інчхон у спеціальному фургоні. Місцеві ЗМІ транслювали подорож панди в прямому ефірі.

Однак, заходи безпеки, створені для Фу Бао, зазнали критики з боку прихильників.

Зокрема, було помічено, як невідомий чиновник засунув палець в один з дихальних отворів транспортного контейнера і торкався панди без рукавичок. Фу Бао також потрапив під спалахи фотокамер ЗМІ після прибуття.

Шанувальники Фу Бао заявили, що вона “виглядає як експонат” і закликали китайську владу особливо піклуватися про молоду панду. Вони нагадали, що тварини відчувають стрес навіть від незначних шумів, оскільки мають надзвичайно чутливий слух.

У відповідь Китайський центр збереження і дослідження гігантської панди, в якому утримується Фу Бао, підтвердив, що вона “в безпеці і перебуває в доброму здоров’ї”.

 AFP-Yonhap

Раніше повідомлялося, що у китайському центрі розведення народилися великі панди-близнюки.

Французькій парі заборонили заводити тварин

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button