Світ

У Конгресі США зареєстрували законопроект про санкції щодо “Північного потоку-2”

У документі зауважується, що "деякі європейські союзники США все більше залежать від російського газу, і Росія продовжує підривати мир і безпеку в Європі

Сенатор Джон Баррассо вніс в Конгрес США законопроект, яким передбачено введення обмежувальних заходів щодо проекту “Північний потік-2” та інших російських газопроводів.

Про це повідомляє 1NEWS.

Законопроект “передбачає введення санкцій проти “Північного потоку-2″, яким буде транспортуватися газ з Росії до Німеччини, а також проти інших російських газопроводів”.

“Закон про співпрацю в галузі енергетичної безпеки з союзниками в Європі, або Акт ESCAPE зміцнює енергетичну безпеку, надаючи їм стабільну і надійну американську енергію”, – заявив сенатор.

У документі зауважується, що “деякі європейські союзники США все більше залежать від російського газу, і Росія продовжує підривати мир і безпеку в Європі за допомогою різних механізмів, включаючи використання енергії як геополітичної зброї”.

“Трубопровід “Північний потік-2″, який транспортуватиме природний газ з Росії до Німеччини, зробить Європу ще більш залежною від російського газу, підірвавши диверсифікацію європейських джерел енергії, поставок і маршрутів”, – запевнив Баррассо.

Джерело: УНН
Back to top button