Світ

У Конгресі США закликали Байдена дати Києву зброю для перемоги у війні

У Конгресі США закликали Байдена дати Києву зброю для перемоги у війні

Фото: Unsplash

У Конгресі США закликали терміново надати Україні зброю для перемоги над Росією

Політики зазначили, що нерішучість у постачанні критично важливої військової допомоги нагадує слабку політику 2021 року.

У Когресі Сполучених Штатів Америки закликали адміністрацію Джо Байдена терміново передати Україні системи озброєння, які “необхідні для перемоги над окупантами у розв’язаній Росією війні”. Про це в середу, 18 січня, йдеться у заяві республіканців Майкла Маккола та Майка Роджерса, опублікованій на сайті Комітету із закордонних справ Палати представників.

 

“Нинішнє заламування рук і нерішучість адміністрації Байдена і деяких наших європейських союзників у питанні надання критично важливих систем озброєнь Україні пахне слабкою політикою 2021 року, такою як відмова від санкцій щодо “Північного потоку-2” або ненадання американських “Стінгерів” перед повномасштабним вторгненням”, – сказано у заяві.

 

Американські чиновники зазначили, що “хоча ця політика не змогла стримати цей конфлікт, нинішня нерішучість та самостримування продовжать його, що коштуватиме українцям життя”.

 

“Зараз саме час для урядів Байдена і Шольца наслідувати приклад наших союзників з Великобританії та Східної Європи – танки Leopard 2, оперативно-тактичні балістичні ракети типу ATACMS та інші високоточні боєприпаси великої дальності повинні бути схвалені без зволікання”, – додали конгресмени.

 

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button