Світ

Удари США по Близькому Сходу: Байден зробив заяву

Удари США по Близькому Сходу: Байден зробив заяву

Фото: politobzor.net

Президент США Джо Байден

Удари по об’єктах проіранських угруповань у п’ятницю – лише початок кампанії, яка буде розгортатися у часі і просторі.

Президент США Джо Байден заявив, що у п’ятницю, 2 лютого, збройні сили США за його наказом завдали перших ударів по Іраку та Сирії в межах кампанії проти проіранських угруповань в цих країнах, що відповідальні за атаку на американську базу в Йорданії. Відповідна заява опублікована на сайті Білого дому.

Байден нагадав, що минулої неділі троє американських солдатів були вбиті в Йорданії безпілотником, запущеним бойовиками, підтримуваними іранським Корпусом вартових ісламської революції (КВІР).

Президент США розповів, що він відвідав церемонію “гідного повернення цих хоробрих американців” на військово-повітряній базі в Дуврі й поспілкувався їхніми родинами.

“Сьогодні вдень за моїм наказом американські збройні сили завдали ударів по об’єктах в Іраку і Сирії, які КВІР і пов’язані з ним ополченці використовують для нападів на американські війська”, – оголосив Байден.

Він додав, що сьогоднішні удари – це початок кампанії, і США самі обиратимуть, де і коли вона продовжиться.

“Сполучені Штати не прагнуть конфлікту на Близькому Сході чи деінде у світі. Але нехай знають усі, хто може спробувати завдати нам шкоди: якщо ви завдасте шкоди американцю, ми відповімо”, – резюмував Байден.

У Пентагоні заявили, що серед семи об’єктів, які атакували сили США є 85 цілей, що використовує Корпус вартових революції (КВІР).

“Це початок нашої відповіді. Президент розпорядився вжити додаткових заходів, щоб притягнути КВІР та пов’язані з ним збройні формування до відповідальності за напади на сили США та коаліції”, – йдеться у заяві глави Ллойда Остіна Пентагону.

Він наголосив, що удари розгортатимуться у часі і в місцях.

Як повідомлялося, ввечері у п’ятницю США уразили 85 цілей на території Іраку та Сирії.

Нагадаємо, в ніч на 28 січня внаслідок повітряного удару безпілотником по американській військовій базі в Йорданії щонайменше троє військових США загинули, чимало дістали поранень. Після цього республіканці закликали Байдена вдарити по Ірану. Тим часом в Ірані заперечують свою причетність до атаки на базу США. 

США готові до нової військової операції: що відомо

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button