Світ

У Каталонії зафіксували температурний рекорд 45,3℃

У Каталонії зафіксували температурний рекорд 45,3℃

Фото: barcelonatm

У Каталонії зафіксували температурний рекорд

Температура поверхні води в Середземному морі в районі Балеарських островів досягла 29 градусів, що є рекордно високим показником.

Метеорологічні служби в Іспанії 19 липня зафіксували в автономному співтоваристві Каталонія температурний рекорд для регіону. У місті Фігерас у провінції Жирона стовпчик термометра піднявся до 45,3 градуса за Цельсієм. Про це повідомила у середу газета La Vanguardia.

За даними газети 20 Minutos, напередодні, 18 липня, температура поверхні води в Середземному морі в районі Балеарських островів досягла 29 градусів, що є рекордно високим показником.

Через екстремальну спеку Державне метеорологічне агентство підвищило рівень погодної тривоги. У деяких провінціях він виріс до максимального – червоного (надзвичайна небезпека). Це вже третє подібне попередження через сильну спеку з початку літа.

Як відомо,  у 2021 року в Іспанії був температурний рекорд – 47,6 градуса за Цельсієм. Це було зафіксовано у серпні в населеному пункті Ла-Рамбла на півдні країни.

Нагадаємо, температура в Північній Америці, частині Азії, Північній Африці та Середземномор’ї вже кілька днів перевищує 40°C.

Також повідомлялося, що 16 липня у Китаї температура перевищила +52 градуси за Цельсієм, встановивши новий рекорд для країни.

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button