Світ

У Карабасі затримали мільярдера при спробі втечі до Вірменії

У Карабасі затримали мільярдера при спробі втечі до Вірменії

Фото: Анадолу

Рубен Варданян незаконно знаходився у Азербайджані

У Кремлі не змогли дати відповідь на питання, чи залишається Рубен Варданян російським громадянином.

Азербайджанські прикордонники затримали під час спроби виїхати на територію Вірменії російського мільярдера і відомого інвестора Рубена Варданяна, який раніше був главою “уряду” Нагірного Карабаху. Про це повідомила Державна прикордонна служба Азербайджану у середу, 27 вересня.

“На пункті пропуску Лачин був затриманий Рубен Варданян, що незаконно перебуває на території країни, 1968 року народження, який обіймав посаду так званого державного міністра так званої Нагірно-Карабахської республіки. Його було доставлено до Баку у супроводі співробітників сил швидкого реагування”, – йдеться у повідомленні.

У Кремлі заявили, що не мають інформації про затримання підприємця Рубена Варданяна при спробі виїхати з Нагірного Карабаху.

“Я не маю такої інформації. Тому я нічого не можу сказати з цього приводу”, – сказав прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, відповідаючи на питання журналістів.

Також Пєсков не зміг уточнити, чи залишається Варданян російським громадянином.

“Я не впевнений у цьому (у відмові від російського громадянства – ред.), тому я не беруся це коментувати точно, але він мав російське громадянство. Але якщо він вийшов з громадянства, то це інша справа”, – додав речник Кремля.

У серпні минулого року російський мільярдер і підприємець Варданян оголосив, що виходить з громадянства РФ і з вірменським паспортом переїжджає в Нагірний Карабах. Пізніше він отримав посаду держміністра (глави уряду) невизнаної НКР. Після початку блокади Лачинського коридору, що пов’язує Карабах з Вірменією, його було звільнено з посади. Досі Варданян залишався в Нагірному Карабаху.

Нагадаємо, 19 вересня Азербайджан почав нову військову операцію в Карабасі для “відновлення конституційного ладу”.

Вже 20 вересня Карабах заявив про припинення вогню і роззброєння. А на наступний день в азербайджанському місті Євлах почалися переговори представників влади Азербайджану та мешканців вірменського походження Карабаху.

Тим часом населення Нагірного Карабаху масово виїжджає до Вірменії.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button