Світ

У Грузії заявили про перехоплення вибухівки з України

У Грузії заявили про перехоплення вибухівки з України

Фото: Скріншот

Вибухівка, яку начебто вилучили у Грузії

Було вилучено 14 кг вибухівки С-4 і шість детонаторів зі спеціальними ключами, стверджують у Службі державної безпеки Грузії.

Спецслужби Грузії запобігли спробі провезення через територію країни вибухової речовини, яка начебто направлялася з України до Росії. Про це повідомила Служба державної безпеки (СДБ) Грузії у понеділок, 5 лютого.

Стверджується, що було вилучено 14 кг вибухівки С-4 і шість детонаторів зі спеціальними ключами. Вантаж начебто було ввезено до Грузії 19 січня через контрольно-пропускний пункт Сарпі (на кордоні з Туреччиною) з Одеси через Румунію, Болгарію та Туреччину. Він направлявся у російське місто Воронеж через КПП Дар’ял на грузино-російському кордоні, заявляють у СДБ Грузії.

За даними грузинських силовиків, вибухівку знайшли у мінівені, який належить громадянинові України Андрію Шарашидзе. Він начебто і є організатором перевезення. Також причетними до транспортування вантажу вважають сім осіб з Грузії, три з України та дві з Вірменії.

Раніше колишній грузинський президент Міхеіл Саакашвілі заявилв, що у Грузію проникла “диверсійна група росіян”. За його словами, ця російська диверсійна група “має погані наміри”.

В Україні загинули двоє бійців Грузинського легіону

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button