Світ

У Грузії Конституційний суд розгляне подання про імпічмент Зурабішвілі

У Грузії Конституційний суд розгляне подання про імпічмент Зурабішвілі

Конституційний суд Грузії розгляне подання про імпічмент президентки Зурабішвіл

Автори конституційного подання звернулися до Конституційного суду 12 вересня. Протягом місяця суд подасть висновок парламенту.

Конституційний суд Грузії повідомив, що прийняв до розгляду конституційне подання про імпічмент президентки країни Саломе Зурабішвілі. Висновок щодо цього буде винесено протягом місяця, передає Перший канал Грузії.

Зазначається, що документ подали депутати парламенту Грузії: Іраклій Кобахідзе, Шалва Папуашвілі, Мамука Мдінарадзе та інші (всього 80 депутатів. Автори конституційного подання звернулися до Конституційного суду 12 вересня.

Після проходження процедури реєстрації конституційного подання, 14 вересня воно було зареєстроване відповідно до закону. Відповідно, справу було передано на розгляд пленуму Конституційного суду, який протягом місяця розгляне його та подасть висновок парламенту.

Раніше повідомлялося, що правляча партія Грузинська мрія запускає процедуру імпічменту президента Грузії Саломе Зурабішвілі

Нагадаємо, у Грузії заявили про підготовку держперевороту. Певна група осіб нібито “планує влаштувати” в жовтні-грудні “дестабілізацію та заворушення”. Кінцева мета таких дій – зміна влади країни насильницьким шляхом.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button