Світ

У ФРН мають намір збирати HIMARS

У ФРН мають намір збирати HIMARS

Фото: wikipedia.org

У Німеччині планують розпочати виробництво HIMARS

Концерн має можливість збільшити обсяги виробництва артилерійських снарядів та танкових боєприпасів.

Німецький концерн Rheinmetall планує розпочати виробляти реактивні системи залпового вогню HIMARS, які використовує Україна у війні проти Росії. Про це у суботу, 28 січня, повідомляє Reuters, з посиланням на гендиректора Rheinmetall Арміна Паппергера.

 

За його словами, Rheinmetall вже веде необхідні для цього переговори з Lockheed Martin, американською компанією, яка виробляє HIMARS.

 

“На Мюнхенській безпековій конференції ми розраховуємо укласти угоду з Lockheed Martin про початок виробництва HIMARS в Німеччині”, – заявив Паппергер.

 

Він підкреслив, що компанія має технологію для виробництва боєголовок і ракетних двигунів, а також вантажівки для розміщення пускових установок. Така угода може передбачати інвестиції в сотні мільйонів євро, переважну частину планує профінансувати Rheinmetall.

 

M142 HIMARS – американська реактивна система залпового вогню на колісному шасі. Система наведення інерційна з корекцією GPS. Управління здійснюється чотирма кермами, розташованими в носовій частині. Оснащується 404 суббоєприпасами подвійної дії (DPICM – Dual-Purpose Improved Conventional Munition). Дальність стрілянини понад 70 км. 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button