Україна

В Україні щомісяця виробляють по 8 САУ Богдана – ЗМІ


В Україні щомісяця виробляють по 8 САУ Богдана - ЗМІ

Раніше президент України Володимир Зеленський повідомляв про збільшення виробництва САУ Богдана до 6 одиниць.

Виробництво українських САУ Богдана виросло до 8 одиниць на місяць. Про це пише The New York Times.

Раніше президент України Володимир Зеленський на засіданні військового селектору у грудні минулого року повідомляв про збільшення виробництва САУ Богдана до 6 одиниць.

“Зараз українська збройова промисловість будує вісім самохідних артилерійських систем “Богдана” щомісяця, і хоча офіційні особи не кажуть, скільки їх було зроблено загалом, збільшення обсягів виробництва сигналізує про потенційний “бум” у вітчизняному виробництві озброєнь”, – йдеться у публікації.

Також зазначається, що українські оборонні підприємства в 3 рази збільшили виробництво бронетехніки та в 4 рази збільшили виробництво протитанкових ракет.

САУ Богдана – це українська колісна 155-мм самохідна артилерійська установка. Розробка розпочата щонайменше з 2018 року. Вона стала першою українською САУ, що розроблена під стандартний для країн НАТО калібр 155 мм. Цьогоріч вона офіційно прийнята на озброєння ЗСУ.

Як повідомлялося, Україна почала виробляти артилерійські системи за стандартами НАТО і у два рази збільшила випуск боєприпасів. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button