Світ

У Франції на тлі спеки відключили ядерний реактор

У Франції на тлі спеки відключили ядерний реактор

Фото: energy.economictimes.indiatimes.com

У Франції зупинили ядерний реактор Golfech 2

Метеорологічна служба Франції оголосила помаранчевий рівень небезпеки для половини території країни.


Французька енергетична компанія EDF у понеділок, 21 серпня, відключила свій ядерний реактор Golfech 2 потужністю 1,3 гігавата поблизу міста Тулуза через надмірно спеку. Про це повідомляє  Reuters.

Річкова вода, яка використовувалася для охолодження реактора, перевищила максимальну температуру через надто спекотну погоду. 

 

Температура води на двох інших станціях уздовж річки Рона на південному сході країни до 24 серпня перевищуватиме урядові рекомендації щодо охолодження ядерних реакторів. Раніше EDF оголосила про виробничі попередження на АЕС Bugey.

 

21 серпня метеорологічна служба Франції оголосила помаранчевий рівень небезпеки для половини території країни. Температура повітря сягне 35-38 градусів за Цельсієм у більшості департаментів, тоді як пікові значення 40 і вище градусів за Цельсієм очікуються на південному заході та у долині Рони.

 

Міністр охорони здоров’я Франції Орельєн Руссо не відкидає введення червоного рівня небезпеки у деяких південних департаментах.

 

Окремо міністр охорони здоров’я Франції Орельєн Руссо заявив у понеділок телеканалу BFM про існуючий ризик введення червоного рівня небезпеки у деяких південних департаментах через сильну спеку, яка очікується у вівторок.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button