Світ

У Дуди заявили про можливу зустріч з Зеленським на тлі зернової кризи

У Дуди заявили про можливу зустріч з Зеленським на тлі зернової кризи

Фото: t.me/V_Zelenskiy_official (архівне фото)

Володимир Зеленський та Анджей Дуда можуть зустрітися

Голова канцелярії президента РП оцінив українсько-польські відносини як “добрі”, втім, Київ і Варшава реалізують свої інтереси.

Голова канцелярії президента Польщі Павел Шрот заявив, що найближчим часом може відбутися зустріч президентів України і Польщі Володимира Зеленського й Анджея Дуди на тлі так званої зернової кризи. Про це він сказав в ефірі радіо Rmf24.

“Можна сподіватися на таку зустріч”, – зазначив Шрот.

Голова канцелярії президента РП оцінив українсько-польські відносини як “добрі”, зауваживши, що Польща підтримує Україну у захисті її свободи і незалежності. Разом з тим, за його словами, це не змінює того факту, що Київ і Варшава реалізують свої інтереси.

Шрот також зауважив, що Польща, закриваючи кордон для українського зерна, “реалізує свої національні інтереси, оскільки вона його не потребує”.

“Це збіжжя дуже потрібне країнам, яким загрожує голод унаслідок потрясінь, спричинених російською агресією проти України, – країнам Африки та Близького Сходу. Слід сприяти перевезенню українського зерна через Польщу до цих країн”, – заявив він.

Нагадаємо, Польща остаточно вирішила не відкривати кордони для імпорту зерна з України.

Раіше повідомлялося, що Польща, Болгарія, Угорщина, Румунія і Словаччина хочуть продовжити заборону на імпорт українського зерна до кінця року. Зараз ця заборона діє до 15 вересня.

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button