Світ

У Брюсселі зупинили зібрання правоконсерваторів, де чекали Орбана

У Брюсселі зупинили зібрання правоконсерваторів, де чекали Орбана

Фото: brusselstimes.com (ілюстративне фото)

Поліція повідомила організаторів про необхідність зупинити захід

Організаторам пояснили, що є ризик того, що ззовні будівлі у другій половині дня зберуться протестувальники і ситуація може вийти з-під контролю.

У Брюсселі 16 квітня поліція зупинила конференцію правоконсерваторів, у якій мали брати участь прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан та британський політик Найджел Фарадж. Про це повідомляє Politico.

Зазначається, що на конференції мали виступати також колишня очільниця МВС Британії Суелла Браверман та ультраправий французький політик Ерік Земмур. Захід організував аналітичний центр правого ухилу Edmund Burke Foundation.

За дві години після початку заходу в конференц-центр прибула поліція та повідомила організаторів про необхідність зупинити захід “через ризики громадського неспокою”. Це сталося невдовзі перед виступом Фараджа, який планували у програмі на 11:00. 

Організаторам пояснили, що є ризик того, що ззовні будівлі у другій половині дня зберуться протестувальники і ситуація може вийти з-під контролю.  Деякі співорганізатори заходу заявили, що вважають названу причину надуманою і це схоже на свавільне припинення заходу з політичних мотивів.

Повідомляється, що конференц-центр, де проходив захід, виявився вже третім з тих, які розглядали для проведення – попередні два, обрані організаторами, врешті відмовилися приймати подію під тиском місцевої влади, мера Брюсселя Філіппа Клоза та мера брюссельської комуни Еттербек.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан закликав допомогти йому “окупувати” Брюссель, але поки що лише на виборах до Європарламенту, що пройдуть влітку.

Також повідомлялося, що у Будапешті 6 квітня відбулася масштабна акція протесту проти уряду прем’єр-міністра Віктора Орбана.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button