Світ

У Британії знищать телефони чиновників, які відвідали Китай – ЗМІ

У Британії знищать телефони чиновників, які відвідали Китай - ЗМІ

Фото: pixabay.com

У Британії остерігаються шпигунських дій з боку Китаю за допомогою телефонів дипломатів (ілюстративне фото)

Таким чином у Лондоні намагаються уникнути ризиків шпигунства з боку китайських спецслужб.

Комп’ютери британських чиновників, які разом із главою МЗС країни Джеймсом Клеверлі відвідали Китай, “почистять”, а видані їм на період поїздки телефони знищать. Про це 31 серпня повідомив таблоїд Daily Mail з посиланням на джерела в британському уряді.

За інформацією видання, Клеверлі та всі члени британської делегації упродовж кількох тижнів перед поїздкою до Китаю проходили безпекові тренінги, в ході яких їм розповідали про способи роботи китайських спецслужб. Зокрема, про підслуховування в готельних номерах, злам комп’ютерів та смартфонів, а також використання гарних жінок для крадіжок та шантажу.

За рекомендацією британського Національного центру кібербезпеки, всім членам делегації наказали не брати у поїздку власні смартфони та ноутбуки і видали спеціально придбані нові пристрої.

Daily Mail пише, що після повернення до Великої Британії жорсткі диски всіх урядових комп’ютерів будуть вилучені та очищені, а “одноразові” телефони знищать через загрозу встановлення шпигунського програмного забезпечення.

Нагадаємо, 30 серпня Клеверлі прибув до Пекіна. Його поїздка стала першим за понад п’ять років візитом очільника британського зовнішньополітичного відомства до Китаю.

Раніше РФ заявила про “викриття розвідувальної діяльності США”, яка велася за допомогою пристроїв Apple. Компанія нібито надає американським спецслужбам можливість контролювати будь-яких осіб, у тому числі російських дипломатів.

Хакерська група з Китаю зламала е-мейли установ у Західній Європі

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button