Світ

У Британії судитимуть педофіла, якого розшукували 27 років

У Британії судитимуть педофіла, якого розшукували 27 років

Фото: Enterprise News and Pictures

Річард Берроуз

Річард Джон Ремсі Берроуз скоїв сексуальне насильство у дитячому будинку в Конглтоні та Західному Мідленді у період між 1969 і 1971 роками, але в розшук його подали значно пізніше.

У Британії затримали педофіла, який 27 років ховався від суду за сексуальне насильство стосовно дітей. Про це у вівторок, 2 квітня, повідомила поліція графства Чешир.

Повідомляється, що 80-річного Річарда Берроуза затримали в лондонському аеропорту Хітроу після того, як його повернули з Таїланду.

Слідство з’ясувало, що Річард Джон Ремсі Берроуз скоїв сексуальне насильство у дитячому будинку в Конглтоні та Західному Мідленді у період між 1969 і 1971 роками, але в розшук його подали значно пізніше.

Як пише The Guardian, чоловіка судитимуть за звинуваченнями у розбещенні й сексуальному насильстві.

“Наша рішучість знайти Берроуза не похитнулася за останні 27 років, і його арешт знаменує собою значний крок вперед у цій справі… Я також сподіваюся, що його арешт стане попередженням для інших розшукуваних підозрюваних. Скільки б ви не ховалися, ми знайдемо вас і ви будете заарештовані”, – сказала інспекторка поліції Елеонора Аткінсон.

Поліція розшукувала ґвалтівника з грудня 1997 року – він не з’явився до суду і його оголосили в розшук.

Аж цього року Берроуза затримали в Таїланді, де часто намагаються сховатися злочинці з Британії.

“Я хотіла б подякувати громадськості за інформацію, яку вони надавали протягом багатьох років під час наших пошуків Берроуза. І я сподіваюся, що його арешт стане певним полегшенням”, – додала Елеонора Аткінсон.

Нагадаємо, раніше на Полтавщині за зґвалтування 12-річної дівчинки чоловіка засудили до 15 років позбавлення волі. А жителя Рівненщини засудили на сім років за зґвалтування дитини його колишньої співмешканки.

Жителя Волині засудили до 13 років за зґвалтування 4-річної дитини

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button