Світ

У Бразилії після заворушень затримали екс-міністра

У Бразилії після заворушень затримали екс-міністра

Фото: Reuters

Екс-міністр юстиції Бразилії Андерсон Торрес

Екс-міністра юстиції Андерсона Торреса підозрюють у змові з прихильниками Болсонару, які зчинили заворушення після поразки на виборах.

Екс-міністра юстиції Андерсона Торреса, який обіймав цю посаду за колишнього президента Бразилії, заарештовано у суботу, 14 січня, в рамках розслідування його причетності до заворушень, що почалися після поразки Жаїра Болсонару на президентських виборах, повідомило інформагентство AFP.

За повідомленнями місцевих ЗМІ, Торреса затримали в столиці Бразилії після повернення зі США, де він перебував під час заворушень. Верховний суд видав ордер на його арешт за підозрою у змові з бунтівниками. Новий міністр юстиції Флавіо Діно попередив свого попередника, що тому потрібно до понеділка добровільно повернутися в країну, інакше Бразилія вимагатиме депортувати його.

За словами Діно, в будинку Торреса знайшли документ із планами “виправити” результати президентських виборів. Раніше Федеральний верховний суд Бразилії заніс екс-президента Жаїра Болсонару до списку фігурантів розслідування про погроми в столиці країни. Це зробили після відповідного запиту генпрокуратури, яка підозрює, що саме Болсонару міг бути ідеологом і підбурювачем захоплення державних установ.

Вибори і заворушення в Бразилії

30 жовтня в Бразилії пройшов другий тур президентських виборів, на яких з результатом 50,9 відсотка проти 49,1 відсотка голосів переміг Луїс Інасіу Лула да Сілва. 8 січня близько 5 тисяч прихильників Болсонару увірвалися в урядові будівлі в столиці, спорудили в них барикади, нападали на поліцейських із застосуванням каміння і палиць.

У Бразиліа оголосили режим надзвичайної ситуації, силовики придушили заворушення за допомогою водометів, сльозогінного газу і світлових гранат. Сам Болсонару під час заворушень перебував у Флориді.

У Бразилії заарештували 1200 учасників заворушень

Джерело: Українська служба DW

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button