Світ

У Болгарії осквернили пам’ятник Тарасу Шевченку

У Болгарії осквернили пам ятник Тарасу Шевченку

Фото: Посольство Украины в Болгарии

Невідомі осквернили пам’ятник Шевченку у Софії

Посольство України звернулося до компетентних органів Республіки Болгарія з проханням провести розслідування та притягнути до відповідальності замовників і виконавців “правопорушення, яке набуває ознак системності”.

 

У столиці Болгарії Софії невідомі розписали фарбою пам’ятник Тарасу Шевченку. Про це повідомляє прес-служба посольства України у Болгарії.

 

“Посольство України в Республіці Болгарія гостро засуджує акт вандалізму щодо пам’ятника Тарасу Шевченку в центрі Софії. В умовах загарбницької війни Росії проти України, геноциду проти українського народу розцінюємо цей брутальний інцидент як чергову спробу знищення української культурної спадщини”, – йдеться у заяві посольства.

 

Повідомляється, що посольство України звернулося до компетентних органів Республіки Болгарія з проханням провести розслідування та притягнути до відповідальності замовників і виконавців “правопорушення, яке набуває ознак системності”.

 

“Фігура Тараса Шевченка та його творчість справили значний вплив на формування літературних традицій у Болгарії у 19 ст., заклали міцні підвалини українсько-болгарського культурного та літературного обміну. Пам’ятник Кобзарю у Софії є і залишиться символічним місцем єднання українців та болгарських друзів. Посольство України в Республіці Болгарія висловлює подяку болгарському народу за всебічну підтримку українців та України під час боротьби за свободу і незалежність”, – зазначає прес-служба посольства.

 

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button