Світ

У Болгарії достроково розірвали контакт з російським Лукойлом

У Болгарії достроково розірвали контакт з російським Лукойлом

Парламент Болгарії достроково припинив оренду ЛУКОЙЛом терміналу, який обслуговує його НПЗ

Закон покликаний відновити контроль болгарської держави над портом протягом найлижчого тижня – на 23 роки раніше, ніж закінчився термін дії контракту.

Парламент Болгарії проголосував за дострокове припинення 35-річної оренди ЛУКОЙЛом терміналу, який обслуговує нафтопереробний завод російської компанії біля Чорного моря, пише російське агентство Интрефакс із посиланням на Bloomberg.

Повідомляється, що ухвалений у п’ятницю, 21 липня, закон покликаний відновити контроль болгарської держави над портом протягом найлижчого тижня – на 23 роки раніше, ніж закінчився термін дії контракту.

Поправки спричинять стягнення плати за послуги з використання терміналу, що, ймовірно, підвищить операційні витрати компанії ЛУКОЙЛ Нафтохім, яка володіє найбільшим нафтопереробним заводом у Південно-Східній Європі неподалік міста Бургас.

Ці зміни є частиною ширших зусиль нещодавно призначеного уряду Болгарії щодо посилення підтримки України після десятиліть тісних економічних зв’язків із Росією.

Зазначається, що кабінет прем’єр-міністра Миколи Денкова вже посилив офіційну військову підтримку Києва, відходячи від політики його попередників.

“Припинення концесії ґрунтується на загальноєвропейському режимі санкцій”, – заявив в асамблеї депутат від правлячої коаліції Даніель Лорер.

Закон ще має бути ратифікований президентом Руменом Радєвим, якого неодноразово звинувачували у тому, що він посідає проросійську позицію.

Якщо політик накладе вето, його рішення може бути скасоване абсолютною більшістю голосів парламенту.

Нагадаємо, взимку в Болгарії оштрафували “дочку” Лукойла на 36,8 мільйонів доларів.

А в квітні повідомлялося, що російський Лукойл оштрафували у Болгарії на 100 млн євро.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button