Світ

У Білорусі екс-керівниць незалежного ЗМІ посадили на 12 років

У Білорусі екс-керівниць незалежного ЗМІ посадили на 12 років

Фото: Правозащитный центр Вясна

Марина Золотова та Людмила Чекіна у залі суду

Під час суду жінок тримали у кайданках. Суд у закритому режимі тривав понад два місяці, загалом – 37 засідань.

 

Мінський міський суд засудив екс-головреда найбільшого білоруського незалежного порталу TUT.BY Марину Золотову та екс-гендиректора цього медіа Людмилу Чекіну до 12 років колонії загального режиму. Про це повідомляє правозахисний центр Вясна.

 

Повідомляється, що під час суду жінок тримали у кайданках. Суд у закритому режимі тривав понад два місяці, загалом – 37 засідань.

 

Чекіну звинуватили в “ухиленні від сплати сум податків, зборів в особливо великому розмірі” та “закликах до дій, спрямованих на заподіяння шкоди національній безпеці Білорусі”. Золотовій до цього додали ще й статтю про “розпалювання ворожнечі”.

 

У четвер, 16 березня, білоруське ТБ показало “розслідування” про роботу ТУТ.ВY. Пропагандистка Ксенія Лебедєва обіцяла розповісти, у чому винні співробітники порталу: по суті, їх звинуватили у тому, що у 2013-2014 роках журналісти висвітлювали події в Україні під час Майдану, у 2010 році писали про післявиборчі протести у Білорусі, про девальвації у країні та репресії проти учасників мирних протестів у Білорусі у 2020 році.

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button