Світ

У Бельгії підпалили кілька шкіл через скандальну навчальну програму

У Бельгії підпалили кілька шкіл через скандальну навчальну програму

Фото: dhnet.be

На місці деяких пожеж виявили напис No EVRAS.

Консервативні сім’ї та релігійні групи виступають проти нової обов’язкової сексуальної освіти.

Кілька шкіл підпалили в бельгійському місті Шарлеруа через нову суперечливу навчальну програму. Про це повідомляє The Brussels Times.

Інциденти можуть бути пов’язані зі зростанням гніву серед батьків проти нової обов’язкової сексуальної освіти – програми EVRAS від Валлонсько-Брюссельської федерації (FWB), яку усі франкомовні учні почали вивчати з початку навчального року. Зокрема, на місці деяких пожеж виявили напис No EVRAS.

Нова обов’язкова програму викликала шалений опір релігійних груп і представників консервативних сімей. Противники програми скаржаться, що вона занадто рано знайомить дітей з поняттями статі та сексуальної ідентичності. 

Обурення батьків викликають такі теми: обговорення наявності кількох партнерів, секстинг та оголеність.

Напередодні кілька сотень людей зібралися перед будівлею парламенту Французької громади, щоб висловити протест проти нового підручника. Група протестувальників, що складалися переважно з представників ісламської спільности, засуджувала “гіперсексуалізацію” дітей та заявляла, що текст порушуватиме релігійні права учнів.

Органи управління освітою наголосили, що новий підручник – це посібник про те, як поводитися з темами, що виникають на уроках, а також запевнили, що вчителів не змушують викладати теми, що були б недоречними.

Книжка була розроблена в ході обговорення з усіма відповідними органами влади, фахівцями в галузі освіти та експертами в галузі охорони здоров’я.

Як відомо, у Верхньоуральську було затримано 34-річну місцеву жительку також за підпал. Ще один військкомат намагалися підпалити у Калузі. Там за спробу підпалу було затримано 78-річну пенсіонерку. 

Нагадаємо, раніше трьох жителів Виборга Ленінградської області РФ засудили до позбавлення волі від 6 до 13 років за спробу підпалу військкомату.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button