Світ

Туск сказав, що Україні треба для перемоги

Туск сказав, що Україні треба для перемоги

Фото: РАР

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск

У Європейському Союзі близько 3 млрд євро із прибутку, отриманого від заморожених активів країни-агресора Росії планують передати Україні.

Україна змогла б вести переможну війну проти Російської Федерації, якби Київ отримав від Євросоюзу заморожені російські активи. Про це у вівторок, 12 березня, заявив Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск у межах візиту до США, повідомляє TVN24.

“Якраз у тих столицях, де чути гучні, проукраїнські слова, коли доходить до справи, наприклад, коли ми говоримо – давайте заберемо ці російські активи і передамо їх Україні, виявляється, що є якісь проблеми”, – зазначив Туск, коментуючи питання, чому ці активи не вдається використати.

Політик також наголосив що санкції проти РФ “повинні перестати бути фіктивними”.

“Пів Європи досі торгує з Росією та Білоруссю, а багато компаній, зокрема й польські, успішно обходять санкції. Тому що чомусь ніхто не зацікавлений, аби їх дотримуватися з усією силою”, – додав глава польського уряду.

Нагадаємо, що тим часом Україна націоналізувала нафтогазові активи підсанкційного російського олігарха Едуарда Худайнатова на 500 млн гривень.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button