Світ

Туреччина закрила повітряний простір для Вірменії через пам’ятник у Єревані

Туреччина закрила повітряний простір для Вірменії через пам ятник у Єревані

Фото: Анадолу

Керівник МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу

Мевлют Чавушоглу вважає, що пам’ятник у Єревані присвятили “терористам”, які вбивали у 1920-х роках жителів Азербайджану, а також турецьких громадян.

Керівник МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу повідомив, що Анкара закрила повітряний простір для літаків Вірменії у відповідь на “відкриття в Єревані пам’ятника терористам, які брали участь в операції “Немеза”.  Про це повідомляє агенція новин Анадолу.

“Ми не приймаємо таких провокацій. У відповідь на відкриття пам’ятника терористам Туреччина закрила небо для літаків Вірменії. Вірменські авіакомпанії в останній період почали здійснювати польоти у різні точки світу через повітряний простір Туреччини. Нині ми закрили небо. Заборона стосується також польотів літаків із VIP персонами. Як виняток ми видали дозвіл на візит спікера парламенту Вірменії для участі у міжнародному заході до Туреччини. У разі продовження подібних дій будуть нові кроки”, – попередив міністр.

Чавушоглу нагадав, що в період після Другої карабахської війни було здійснено чимало кроків щодо нормалізації відносин Туреччини та Азербайджану з Вірменією.

“Пам’ятник у Єревані присвятили терористам, які вбивали у 1920-х роках наших братів в Азербайджані, а також турецьких громадян. МЗС Туреччини – це структура, яка зазнала за свою історію найбільших втрат персоналу після силових структур. Як голова МЗС, я не можу прийняти те, що сталося в Єревані”, – продовжив міністрі додав, що відмовки вірменської сторони про те, що “пам’ятник поставили муніципальні структури, а не влада”, далекі від щирості й помилкові.

Нагадаємо, вірменський президент Нікол Пашинян заявив, що Вірменія та Азербайджан зможуть укласти мирну угоду у разі визнання обома країнами територіальної цілісності одна одної.

 Додамо, що у квітні відбулися нові сутички між Вірменією та Азербайджаном.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button