Світ

Туреччина готується відкласти вступ Швеції в НАТО до 2024 року – ЗМІ

Туреччина готується відкласти вступ Швеції в НАТО до 2024 року - ЗМІ

Фото: Вікіпедія

Парламент Туреччини – Великі національні збори

Партія справедливості та розвитку не має наміру “квапити” процес ратифікації протоколу про вступ Швеції до НАТО, зазначає Cumhuriyet.

Правляча партія Туреччини Партія справедливості та розвитку може відкласти голосування за вступ Швеції до НАТО до кінця року. Про це повідомляє місцеве видання Cumhuriyet.

У турецькому парламенті визнають, що Швеція виконала всі висунуті Анкарою вимоги щодо боротьби з тероризмом і постачання зброї. Однак там все ще обурені акціями зі спалення Корану, які періодично відбуваються у Швеції.

Партія не має наміру “квапити” процес ратифікації протоколу про вступ Швеції до НАТО.

“Хоча чіткого графіка ще не встановлено, офіційні представники ПСР висловили думку, що протокол не обговорюватимуть у короткостроковій перспективі, але й не буде такого підходу, який би дозволив йому затягнутися”, – йдеться в матеріалі.

У разі, якщо нове рішення не буде ухвалено, керівники ПСР не дожидають, що протокол буде внесено до порядку денного парламенту до кінця грудня.

Як ми вже писали, речник парламенту Туреччини Нуман Куртулмуш підписав протокол про вступ Швеції до НАТО.

Раніше генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Швеція виконала всі умови для набуття повноправного членства в Альянсі. Вхід країни до НАТО можна очікувати вже найближчим часом.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button