Світ

Центробанк Лівії зупиняє роботу після викрадення керівника ІТ-відділу

Центробанк Лівії зупиняє роботу після викрадення керівника ІТ-відділу

Фото: gettyimages

У Лівії викрали керівника відділу Центробанку

Викрадення відбулося через тиждень після того, як озброєні люди взяли в облогу штаб-квартиру Центрального банку.

Керівництво Центрального банку Лівії у неділю, 18 серпня, оголосило про призупинення усіх операції після викрадення керівника відділу інформаційних технологій Мусаба Мсаллема, передає The Guardian.

Там заявили, що Мсаллем “був викрадений невідомою групою зі свого будинку сьогодні вранці”.

У банку підкреслили, що “не відновлять роботу”, доки Мсаллема не буде звільнено, додавши, що іншим керівникам також “погрожували викраденням”. Адміністрація банку закликала “припинити таку практику” і звинуватила “незаконні сторони”, які “загрожують безпеці його співробітників і безперервності роботи банківського сектора”.

Інших подробиць про викрадення банк не надав.

Видання зазначає, що викрадення відбулося через тиждень після того, як озброєні люди взяли в облогу штаб-квартиру Центрального банку у Тріполі. Місцеві ЗМІ повідомляли, що це була спроба змусити керівника банку Седдіка аль-Кабіра піти у відставку.

Американський дипломат і спеціальний посланник у справах Лівії Річард Норланд назвав спроби усунення Кабіра “неприйнятними”, попередивши, що його заміна “силою може призвести до втрати Лівією доступу до міжнародних фінансових ринків”.

У дописі в соцмережі X Норланд заявив, що протистояння у Тріполі “підкреслює триваючі ризики, пов’язані з політичним глухим кутом у Лівії”.

Лівія, де проживає 6,8 мільйона людей, важко оговталася від багаторічного конфлікту після повстання 2011 року за підтримки НАТО, яке повалило багаторічного диктатора Муаммара Каддафі. Вона залишається розділеною між визнаним ООН урядом, який базується в Тріполі і який очолює прем’єр-міністр Абдулхамід Дбейба, і суперницькою адміністрацією на сході, яку підтримує військовий лідер Халіфа Хафтар.

Між численними збройними групами Лівії все ще періодично спалахують сутички. Недільне викрадення відбулося після періоду зростання побоювань ширшої ескалації.

Нагадаємо, 9 серпня щонайменше девʼять людей загинуло внаслідок сутички між двома озброєним угрупованнями в столиці Лівії Тріполі.

А навесні цього року у Лівії невідомі обстріляли резиденцію прем’єр-міністра з гранатометів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

nineteen − 2 =

Back to top button