Події

Юлія Усенко у Німеччині взяла участь в експертній дискусії щодо повернення укр…

Юлія Усенко у Німеччині взяла участь в експертній дискусії щодо повернення українських дітей, які були викрадені або незаконно депортовані до рф

????Начальниця Департаменту захисту інтересів дітей та протидії домашньому насильству Офісу Генерального прокурора Юлія Усенко у Берліні взяла участь у панельній дискусії «Поверніть дітей в Україну: викрадення українських дітей».

????Захід пройшов у Бундестазі. Він був присвячений темі депортації окупантами українських дітей в межах реалізації плану дій Bring Kids Back UA, розробленого на виконання доручення Президента України. Це комплексний план дій, спрямований на об’єднання зусиль української влади, іноземних урядів та міжнародних організацій заради повернення на батьківщину всіх маленьких громадян України.

????Спільні зусилля у забезпеченні всеохоплюючої відповідальності тих, хто вчиняє міжнародні злочини у цивілізованому світі щодо дітей, сприятимуть становленню світового правопорядку. Україна готова всебічно співпрацювати з іншими державами та міжнародними інституціями з цією метою та просувати ідею, що відповідальність – це важливо. Адже її відсутність зараз – це гарантія безкарності міжнародних злочинців, – зазначила Юлія Усенко.

????Дискусія зібрала на своїх панелях експертів, політиків та представників громадянського суспільства з України та Німеччини. Обговорили важливість міжнародного співробітництва та активного втручання для відновлення прав депортованих дітей. Окрема увага на необхідності забезпечення безпечної процедури повернення українських дітей, а також надання їм психологічної та медичної допомоги.

????В організації заходу взяли участь Фонд Конрада Аденауера, Фонд Фрідріха Науманна за Свободу, Центр ліберальної сучасності, фракція ВДП у Бундестазі та Посольство України у ФРН.

Back to top button