Світ

Третина американців володіє криптовалютами

33% американців володіють хоча б одним типом криптовалют, при цьому майже половина всіх опитаних “мілленіалів” володіють тим або іншим типом криптовалюти в порівнянні з більш ніж третиною представників “покоління X” і 13% представників “покоління Z”, повідомляє 1NEWS з посиланням на lenta.ua.

Про це говорять результати дослідження, проведеного Piplsay.

Майже половина респондентів зацікавлені в придбанні послуг або продуктів з використанням криптовалют, більшість з них – теж “мілленіали”. 46% американців планують покуку криптовалюти в наступному році, 21% збирається її продати, а інші вважають за краще дотримуватися своїх поточних позицій.

Переважна більшість респондентів вважають криптовалюту досить ризикованим активом, посилаючись на такі фактори, як відсутність знань про систему, відсутність правил, нестабільність і страх шахрайства.

Більшість американців кажуть, що вони в деякій мірі або дуже добре знайомі з тим, що таке криптовалюта. З тих, хто знайомий, більше 40% вважають, що основна мета криптовалют – замінити звичайні гроші, в той час як понад 30% вважають, що криптовалюта – це засіб заощадження.

Дослідження також показало, що 88% респондентів, що інвестують в криптовалюти, мають вищу освіту або ступінь магістра.

Онлайн-опитування Piplsay проводився за всіма США в травні 2021 року. Було отримано 5061 онлайн-відповідь від осіб у віці 18 років і старше.

 

 

 

Back to top button