Світ

Трамп розкритикував Байдена за удари по хуситах

Трамп розкритикував Байдена за удари по хуситах

Трамп розкритикував Байдена та Остіна

Можливий конкурент Байдена на наступних президентських виборах розкритикував його за те, що він атакує Близький Схід, де Трамп, за його словами, переміг ІДІЛ.

Експрезидент США Дональд Трамп виступив із критикою чинного президента Джо Байдена за удари по Ємену, які США із Британією здійснили минулої ночі. Про це у п’ятницю, 12 січня, він написав у соціальній мережі Truth Social, передає Politico.

“Отже, дозвольте мені прояснити ситуацію. Ми скидаємо бомби по всьому Близькому Сходу, ЗНОВУ (де я переміг ІДІЛ!), а наш міністр оборони, який щойно зник на п’ять днів, керує війною зі свого ноутбука в лікарняній палаті”, – написав Трамп.

Він також вкотре розкритикував міністра оборони Ллойда Остіна, якого госпіталізували й він керував операцією з лікарні. У цьому ж дописі Трамп критикував Байдена за “невдалий вивід військ” з Афганістану у 2021 році та міграційну кризу на кордоні з Мексикою.

Інший кандидат у президенти від Республіканської партії, губернатор Флориди Рон ДеСантіс, однак, сказав, що Байден не порушив конституцію, обійшовши Конгрес.

“Це актори без громадянства. Я думаю, що вони діють поза традиційними законами збройного конфлікту. І я думаю, що ви маєте право забезпечити продовження торгівлі, і що їм не дозволяється просто бомбити кораблі і робити інші речі”, – сказав ДеСантіс.

Нагадаємо, минулої ночі США і Британія завдали ударів по хуситах. Вибухи прогриміли у низці міст Ємену. Пізніше у Пентагоні заявили, що Ллойд Остін віддавав накази і контролював удари по об’єктах хуситів у Ємені з лікарні “за допомогою повного набору захищених засобів зв’язку”. Остін перебуває в лікарні з 1 січня після того, як у нього виникли ускладнення після проведеної 22 грудня операції з лікування раку простати.

Трамп вимагає негайно звільнити главу Пентагона

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button