Світ

Трамп офіційно став кандидатом в президенти США від республіканців


Дональд Трамп офіційно став кандидатом у президенти США від республіканців. Про це у понеділок, 15 липня, повідомляє CNN.

“Трамп набрав достатню кількість голосів республіканців, щоб офіційно стати кандидатом від партії на президентських виборах”, – повідомляють журналісти. 

Також Трамп обрав кандидата у віцепрезиденти. Ним став сенатор від штату Огайо Джеймс Девід Венс.

“Після довгих роздумів, а також враховуючи величезні таланти багатьох інших людей, я вирішив, що людина, яка найкраще підходить для того, щоб обійняти посаду віце-президента Сполучених Штатів, – це сенатор Джей Ді Венс із великого штату Огайо”, – зазначив Трамп у своїй соцмережі Truth Social.

Він зазначив, що Венс служив у Корпусі морської піхоти, закінчив Університет штату Огайо за два роки з відзнакою та є випускником Єльської юридичної школи, де він був редактором Єльського юридичного журналу та президентом Єльської асоціації ветеранів права.

Також Венс – автор книги-бестселера “Елегія горян: мемуари про сім’ю та культуру в умовах кризи”.

“Венс зробив дуже успішну бізнес-кар’єру в галузі технологій і фінансів, і тепер, під час передвиборчої кампанії, він буде зосереджений на людях, за яких він “так блискуче боровся”, американських робітниках і фермерах у Пенсільванії, Мічигані, Вісконсіні, Огайо, Міннесоті”, – сказав Трамп. 

Варто зауважити, що Джей Ді Венс спочатку був затятим противником Трампа і навіть порівнював його з німецьким диктатором Адольфом Гітлером. Але позиція Венса різко змінилася, це збіглося з початком його участі у передвиборчих перегонах у 2021 році, коли він балотувався на посаду сенатора.

Венс відомий своїми скандальними заявами на адресу України. Він неодноразово виступав проти постачання американської зброї українським воїнам для захисту від окупантів.

Також він закликав Білий дім визнати, що Україні доведеться віддати частину своїх територій росіянам.

ЗМІ повідомляли, що іншими потенційними кандидатами республіканця на посаду віцепрезидента були сенатор від Флориди Марко Рубіо та губернатор Північної Дакоти Даг Бергем.

Після замаху на Дональда Трампа передвиборчий штаб президента США Джо Байдена вирішив змінити стратегію, відмовившись від словесних нападок. 

Нагадаємо, що донори-демократи заморозили $90 млн, поки Джо Байден не відмовиться зняти свою кандидатуру з президентських виборів. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

three × two =

Back to top button