Світ

Глава Пентагону передав повноваження заступнику

Глава Пентагону передав повноваження заступнику

Фото: wikipedia

Кетлін Хікс керуватиме Пентагоном замість Остіна

Кетлін Хікс буде виконувати функції міністра оборони США на час його госпіталізації, заявили у відомстві.

Госпіталізований у неділю, 11 лютого, 70-річний міністр оборони США Ллойд Остін, передав обов’язки свого офісу заступнику глави Пентагону Кетлін Хікс. Про це повідомив прес-секретар Пентагону генерал-майор Пет Райдер, передає Reuters.

Зазначається, що, Остін був доставлений у неділю у Національний військово-медичний центр Волтера Ріда для лікування “симптомів, що вказують на невідкладну проблему з сечовим міхуром”.

Зауважимо, перед тим повідомлялося, що Остін зберігає функції та обов’язки глави свого офісу. Разом з тим у Пентагоні розповіли про те, що заступник секретаря “готовий узяти на себе функції та обов’язки міністра оборони, якщо це буде потрібно”.

“Секретар Остін прибув до шпиталю, маючи при собі нетаємні та секретні системи зв’язку, необхідні для виконання його обов’язків”, – йшлося у заяві Райдера кілька годин тому.

Зазначимо, що Кетлін Хікс не вперше отримує від глави Пентагону повноваження через проблеми зі здоров’ям в Остіна. Так, на початку січня вона також отримала право діяти від імені свого шефа під час минулої госпіталізації міністра напередодні Нового року.

Раніше повідомлялося, що Остін має особисто очолити засідання контактної групи у форматі Рамштайн, що відбудеться 14 лютого в Брюсселі.

Нагадаємо, 70-річний Ллойд Остін був госпіталізований 1 січня після того, як відчув сильний біль. Пізніше Пентагон повідомив, що міністр оборони проходить лікування від раку передміхурової залози, який був виявлений на ранній стадії.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button