Світ

Торнадо та гігантський град: жителів Вашингтону попередили про небезпеку

Торнадо та гігантський град: жителів Вашингтону попередили про небезпеку

Фото: АР (ілюстративне фото)

Торнадо в США

Жителям американської столиці загрожує торнадо, поривчастий вітер та град розміром у шари для пінг-понгу.

Торнадо, вітер до 110 км на годину, зливи і гігантський град загрожує столиці США – Вашингтону. Про це йдеться у попередженні Національної метеорологічної служби США в понеділок, 27 травня.

Перед цим смертельні торнадо пройшлися у центральних штатах США, забравши життя десятків людей та знеструмили тисячі домогосподарств.

“Попередження про виникнення торнадо випущене для окремих районів округу Колумбія (міста Вашингтон – ред.), штатів Мериленд, Вірджинії та Північної Кароліни до 23-ї години за східним часом”, – йдеться на офіційному акаунті американських синоптиків у мережі Х.

Прогноз охоплює регіон, у якому проживає близько 16 мільйонів людей. Метеорологи зазначають, що негода супроводжуватиметься поривчастим вітром до понад 110 км на годину та великим градом розміром у шари для пінг-понгу. Крім того, очікуються рясні дощі.

Раніше повідомлялося, що у США у вихідні пронеслися торнадо, які завдали шкоди багатьом населеним пунктам і забрали щонайменше 15 життів. Однак пізніше це число зросло.

Перед цим в США було зафіксовано щонайменше 16 торнадо – в Айові, Небрасці, Канзасі, Оклахомі, Теннессі та Південній Дакоті.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button