Світ

Сунак відреагував на підрив Каховської ГЕС

Сунак відреагував на підрив Каховської ГЕС

Прем’єр-міністр Сполученого Королівства Ріші Сунак

Питання допомоги Україні Ріші Сунак хоче обговорити з американським президентом Джо Байденом під час зустрічі в Білому домі сьогодні, 7 червня.

Прем’єр-міністр Великобританії Ріші Сунак заявив, що поки зарано робити остаточні висновки про причини прориву дамби Каховської гідроелектростанції у Херсонській області на півдні України. Про це у середу, 7 червня пише Sky News.

Зокрема політик наголосив, що британські спецслужби встановлюють усі подробиці про знищення Каховської ГЕС  і їм належить з’ясувати, хто саме стоїть за підривом греблі.

“Якщо буде доведено, що це сталося навмисно, то це буде, я думаю, найбільший напад на громадянську інфраструктуру в Україні з початку війни та та продемонструє новий рівень російської агресії”, – сказав Сунак пресі під час брифінгу.

За його словами, атаки на громадянську інфраструктуру жахливі та неправильні.

“Ми вже бачили подібні випадки в цій війні, але ще зарано говорити про щось напевно”, – додав він.

Нагадаємо, солдати РФ учора вночі, 6 червня, підірвали Каховську ГЕС. Внаслідок пригоди близько 80 населених пунктів у Херсонській області на обох берегах Дніпра перебувають під загрозою затоплення. 

Голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін заявив, що у критичній зоні затоплення на правобережжі Херсонщини перебувають близько 16 тисяч людей.

У Міноборони України вважають, що таким чином росіяни намагалися зашкодити українському контрнаступу. 

Нагадаємо, у ніч на 6 червня росіяни підірвали Каховську ГЕС.

Станом на 19:30, на правому березі Херсонської області внаслідок ворожого підриву Каховської ГЕС було затоплено 1335 будинків. На лівому березі повністю затоплені Корсунка та Дніпряни, частково – Піщане, Стара Збур’ївка, Козачі Лагері, Кардашинка, Кринки, Гола Пристань та Олешки.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button