Світ

Сумний рекорд: у Газі загинули 24 ізраїльські бійці за добу

Сумний рекорд: у Газі загинули 24 ізраїльські бійці за добу

Фото: icrc.org

21 ізраїльський військовий загинув наслідок вибухів у замінованих будинках

Підрозділи резервістів проводили зачистку будинків у центральній частині Гази приблизно за 600 м від кордону, і в цей час у двох будівлях вибухнули міни, внаслідок чого 21 військовий загинув.

За попередню добу під час інтенсивних боїв у Газі загинули 24 ізраїльські бійці – це найвища кількість загиблих за добу ізраїльтян з моменту початку бойових дій (з жовтня 2023 року). Про це сьогодні, 23 січня, повідомляє Financial Times.

Повідомляється, що підрозділи резервістів проводили зачистку будинків у центральній частині Гази приблизно за 600 м від кордону, і в цей час у двох будівлях вибухнули міни, внаслідок чого 21 військовий загинув.

Зазначається, що ізраїльські сили оборони встановили міни всередині цих будівель перед запланованим знесенням, і вибухівка могла здетонувати внаслідок пострілу з гранатомета по сусідньому танку. Але головний речник ЦАХАЛу контр-адмірал Даніель Хагарі сьогодні вранці повідомив, що причини вибуху ще з’ясовуються.

Нагадаємо, міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант заявив, що Ізраїль планує незабаром завершити інтенсивну фазу наступу у південній частині сектора Гази.

Нетаньяху: Ізраїль на шляху до перемоги

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button