Світ

Суд ЄС скасував санкції проти Януковича і його сина

Суд ЄС скасував санкції проти Януковича і його сина

Фото: РИА Новости

Віктор Янукович

В останні роки Євросоюз почав знімати обмеження з чиновників часів президентства Януковича через недостатні докази проти них від українського слідства.

Суд Європейського Союзу задовольнив позов експрезидента-втікача Віктора Януковича та його сина Олександра й скасував санкції, запроваджені проти них Радою ЄС 4 березня 2021 року. Про це у середу, 20 грудня, йдеться в рішеннях суду.

У рішеннях Суду йдеться, що Рада ЄС під час ухвалення рішень про санкції проти Януковичів не перевірила належним чином надані Україною підстави, за якими їх запроваджували.

Крім того, зауважується, що Рада ЄС мала звернутись до української сторони для з’ясування, чи не порушила вона права батька та сина Януковичів на ефективний судовий захист у кримінальному провадженні.

З огляду на це суд ухвалив анулювати рішення Ради Євросоюзу про санкції проти Янкуковича-старшого й молодшого від березня 2021 року, а також рішення за березень 2022-ий про продовження цих санкцій на рік.

Правоохоронці скерували до суду справу щодо заволодіння мисливськими угіддями Сухолуччя на Київщині колишнім президентом України Віктором Януковичем та його спільниками. Їх судитимуть заочно.

Харківські угоди: судитимуть Януковича та Азарова

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button