Світ

Суд в Колорадо заборонив Трампу балотуватися

Суд в Колорадо заборонив Трампу балотуватися

Фото: Elle

Трампа можуть не допустити до виборів

Рішення Вищого суду штату Колорадо є безпрецедентним і може заблокувати участь Трампа у президентсвьких виборах. Втім, у Трампа пообіцяли негайно оскаржити це рішення у Верховному суді США.

Вищий суд штату Колорадо у вівторок, 19 грудня, заборонив експрезиденту Дональду Трампу брати участь у праймеріз Республіканської партії  відповідно до 14-ї поправки. Хоча аналогічні справи розглядаються і в інших штатах, Колорадо став першим штатом, який заборонив Трампу балотуватися на пост президента через його роль у 6 січня 2021 року, коли стався штурм Капітолію, повідомляє The Hill.

При цьому високий суд штату призупинив дію рішення до 4 січня, щоб Трамп міг спочатку звернутися до Верховного суду. До того часу його ім’я лишатиметься в бюлетені для голосування.

Позови щодо оскарження участі Трампа у майбутніх виборах були подані у понад 25 штатах напередодні виборів 2024 року. Справа в Колорадо, порушена на вимогу шести виборців, є найбільшою загрозою для його кампанії.

Трамп, швидше за все, спробує оскаржити це рішення у Верховному суді США. Стівен Ченг, речник кампанії Трампа, поклав провину за рішення на суд, “призначений усіма демократами”, і пообіцяв негайно оскаржити це рішення у Верховному суді США. Усі семеро суддів Верховного суду Колорадо був призначені губернаторами-демократами.

Справа в Колорадо ґрунтується на розділі третьому 14-ї поправки. Положення спрямоване на те, щоб ті, хто присягнув підтримувати Конституцію та брав участь у повстаннях, не могли обіймати державні чи федеральні посади.

Раніше повідомлялося, що за останніми даними, Трамп випереджає Байдена у рейтингу підтримки США.

Різко змінить політику США: ЗМІ розповіло, що буде, якщо Трамп переможе

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button