Події

​​???? В Обʼєднаному центрі передових технологій з кібероборони НАТО підняли …

​​???? ???????? В Обʼєднаному центрі передових технологій з кібероборони НАТО підняли синьо-жовтий прапор: привітали Україну як нового учасника

Представник Держспецзв’язку Андрій Давидюк від 15 травня 2023 року представляє Україну в Обʼєднаному центрі передових технологій з кібероборони НАТО (CCDCOE) та на постійній основі перебуватиме в Центрі.

16 травня, в день 15-річчя CCDCOE, український прапор урочисто підняли біля штаб-квартири Центру у Таллінні, привітавши таким чином нашу країну. Разом з Україною до Обʼєднаного центру передових технологій з кібероборони НАТО приєдналися також Ісландія, Ірландія та Японія.

???? «Для нашої країни – це можливість посилити міжнародну взаємодію у сфері кібербезпеки та кібероборони, поглибити обмін досвідом, зокрема – разом із партнерами брати участь у навчаннях і тренінгах з кіберзахисту, у спільних дослідженнях з кібербезпеки. А отже – надалі посилювати кіберстійкість держави та ефективно протидіяти агресії у кіберпросторі», – зазначає голова Держспецзв’язку Юрій Щиголь.

???? Нагадаємо, ще у лютому 2023 року члени Уряду України підтримали пропозицію Держспецзв’язку та ухвалили постанову «Про представника Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації в Об’єднаному центрі передових технологій з кібероборони НАТО». Ухвалення цього рішення стало результатом спільної роботи Служби та Національний координаційний центр кібербезпеки при РНБО.

ℹ️ Обʼєднаний центр передових технологій з кібероборони НАТО об’єднує кілька десятків країн, сприяє міжнародній співпраці та координації у сфері кібербезпеки, відіграє важливу роль у боротьбі з кіберзагрозами та забезпечує навчання й підготовку фахівців із кіберзахисту НАТО. Офіційний запит на приєднання до CCDCOE Україна подала у серпні 2021 року.

Check Also
Close
Back to top button