Світ

Столтенберг переконував конгресменів США ухвалити допомогу Україні

Столтенберг переконував конгресменів США ухвалити допомогу Україні

Фото: nato.int

Столтенберг зустрівся з лідерами Конгресу США

Генсек НАТО відвідав Вашингтон, щоб обговорити з керівництвом Конгресу важливість законопроєкту про допомогу Україні.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у вівторок, 30 січня, обговорив підтримку України з лідерами республіканців і демократів у Конгресі США, повідомили у пресслужбі НАТО.

Зазначається, що Столтенберг поспілкувався зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном та іншими членами керівництва Конгресу у Вашингтоні.

“Він пояснив, чому це було складно, і що у них складна ситуація на кордоні з Мексикою. Я сказав, що НАТО, звісно, не матиме права голосу у розв’язанні важливого внутрішньополітичного питання в США, але для НАТО важливо, щоб у Конгресі була ухвалена резолюція, яка забезпечує продовження підтримки України”, – розповів секретар НАТО.

Він підкреслив, що сильне НАТО є стратегічним інтересом Сполучених Штатів і що через НАТО США мають більше друзів і союзників, ніж будь-яка інша держава.

Крім того, він вказав на важливість підтримки міцності НАТО шляхом збільшення інвестицій в оборону, привітавши збільшення внесків серед всіх членів Альянсу за останні роки.

“Столтенберг відзначив підтримку США України та підкреслив, що ця підтримка залишається вирішальною для виживання України та стабільності Європи”, – йдеться у повідомленні.

Також генсек Альянсу зустрівся з лідером меншості в Палаті представників Хакімом Джеффрісом і взяв участь у дискусії, присвяченій Україні, з низкою представників Республіканської партії. Він завершив зустріч зі співголовами Парламентської асамблеї НАТО та керівництвом Комітету із закордонних справ Палати представників Палати представників США.

Також цього дня Столтенберг та Остін радилися щодо збільшення виробництва зброї для України.

Нагадаємо, президент США Джо Байден ще у жовтні минулого року звернувся до Конгресу з проханням схвалити додаткове фінансування, зокрема понад 60 млрд доларів для України. Однак воно й досі блокується республіканцями через суперечності між партіями в питанні безпеки кордону з Мексикою.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button