Світ

Столтенберг: НАТО вітатиме летальну допомогу Південної Кореї Україні

Столтенберг: НАТО вітатиме летальну допомогу Південної Кореї Україні

Фото: dpa/Thibault Camus

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг

Генсек НАТО вважає, що не слід проводити паралелі в етичній площині між допомогою Росії з боку Північної Кореї й можливою допомогою Україні з боку Південної Кореї.

НАТО вітатиме рішення Південної Кореї щодо надання Україні летальної допомоги. Про це Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив в інтерв’ю Yonhap.

Столтенберг сказав, що НАТО вітатиме “будь-яку серйозну підтримку” України з боку Південної Кореї, і додав: погрози Північної Кореї і війна в Україні показують, що заходи безпеки не залежать від регіону.

“Південна Корея має розвинену оборонну промисловість. У вас є великі обсяги боєприпасів і все, що потрібно Україні, але, звичайно, Південна Корея повинна ухвалювати такі рішення”, – сказав Столтенберг.

Генсек НАТО вважає, що не слід проводити паралелі в етичній площині між допомогою Росії з боку Північної Кореї й можливою допомогою Україні з боку Південної Кореї, адже допомога Росії не може вважатися законною, оскільки Москва порушила міжнародне право, розпочавши війну проти України, а допомога Україні, яка захищає себе, – законна.

Раніше повідомлялося, що США, Південна Корея та Японія засудили співробітництво між РФ та КНДР.

Південна Корея міняє політику: чи збільшиться допомога Україні
 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

13 − 11 =

Back to top button