Світ

США збільшить розмір допомоги постраждалим від землетрусу у Туреччині

США збільшить розмір допомоги постраждалим від землетрусу у Туреччині

У США узгодили виділення додаткової допомоги Туреччини та Сирії

Кошти підуть на закупівлю та розподіл основних предметів першої необхідності, таких як ковдри, матраци, продуктові набори, теплий одяг, намети та матеріали для укриття.

США нададуть додаткові 100 млн. доларів допомоги для ліквідації наслідків землетрусу в Туреччині та Сирії. США виділяють 100 млн. доларів на додаток до вже затверджених 85 млн. доларів. Про це у неділю, 19 лютого, повідомив державний департамент США.

 

Половина коштів, а саме 50 мільйонів доларів, надійде з Фонду надзвичайної допомоги біженцям та мігрантам, решта гуманітарної допомоги буде надана через Держдепартамент та Агентство США з міжнародного розвитку.

 

 

“Ця гуманітарна допомога буде направлена на потерпілі від землетрусу групи населення в Туреччині та Сирії”, – йдеться у заяві Держдепартаменту.

 

Кошти будуть спрямовані, зокрема, на сприяння неурядовим організаціям, які працюють у Туреччині та Сирії.

 

У заяві сказано, що гроші підуть на закупівлю та розподіл основних предметів першої необхідності, таких як ковдри, матраци, продуктові набори, теплий одяг, намети та матеріали для укриття. Крім того, на них куплять ліки, забезпечать постраждалих чистою питною водою, а також частина коштів піде на програми підтримки освіти для дітей та молоді, які постраждали внаслідок землетрусу.

 

Загальна сума гуманітарної допомоги США на підтримку ліквідації наслідків землетрусу в Туреччині та Сирії становитиме 185 мільйонів доларів.

 

За останніми даними, кількість загиблих у Туреччині внаслідок землетрусів, що сталися 6 лютого, становить понад 40 тисяч осіб, сусідня Сирія повідомила про понад 5800 загиблих. 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button