Світ

США завдали 85 ударів по Іраку і Сирії

США завдали 85 ударів по Іраку і Сирії

Фото: mil.in.ua

Бомбардувальник B-1 Lancer (ілюстративне фото)

Військові уразили 85 цілей, що пов’язані з іранським Корпусом Вартових Ісламської Революції (КВІР) та бойовиках, яких підтримує Тегеран.

Американські військові завдали авіаудари по іранських цілях в Іраку й Сирії у відповідь на атаку бойовиків на американську базу, внаслідок якої загинуло троє військовослужбовців. Про це у п’ятницю, 2 лютого, повідомило CNN.

“У п’ятницю США завдали масштабних авіаударів по 85 цілям в Іраку та Сирії, що, ймовірно, стане початком серії більш масштабних ударів США по підтримуваних Іраном ополченцям, які здійснили напади на війська США на Близькому Сході”, – йдеться у повідомленні.

Видання наводить заяву Центрального командування США, в якій зазначається, що збройні сили  вразили понад 85 цілей, за допомогою багатьох літаків, у тому числі дальніх бомбардувальників, які прилетіли зі Сполучених Штатів. Під час авіаударів застосовано понад 125 високоточних боєприпасів.

Об’єкти, по яких було завдано ударів, включали командно-контрольні оперативні центри, розвідувальні центри, сховища ракет і безпілотних літальних апаратів, а також об’єкти логістики та ланцюга постачання боєприпасів груп ополчення та їхніх спонсорів КВІР, які сприяли нападам на сили США та коаліції.

Зазначається, що удари були завдані у відповідь на атаки безпілотників і ракет у регіоні, зокрема на недільний обстріл.

Нагадаємо, в ніч на 28 січня внаслідок повітряного удару безпілотником по американській військовій базі в Йорданії щонайменше троє військових США загинули, чимало дістали поранень. Після цього республіканці закликали Байдена вдарити по Ірану. Тим часом в Ірані заперечують свою причетність до атаки на базу США. 

США готові до нової військової операції: що відомо

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button