Світ

В аеропорту Риму затримали члена ІДІЛ з Таджикистану

В аеропорту Риму затримали члена ІДІЛ з Таджикистану

Фото: ANSA

Чоловіка визнали “активним членом терористичної організації ІДІЛ”

Чоловіка звинуватили в тому, що він приєднався до лав Ісламської держави та поїхав до Сирії воювати у 2014 році.

Члена терористичного угруповання Ісламська держава (ІДІЛ) затримали в понеділок, 8 квітня, в римському аеропорту Ф’юмічіно – Міжнародному аеропорту імені Леонардо да Вінчі – найбільшому в Італії. Про це повідомило італійське агентство ANSA.

Затриманий – 32-річний громадянин Таджикистану. На нього виданий міжнародний ордер на арешт за те, що він приєднався до лав Ісламської держави та поїхав до Сирії воювати у 2014 році, повідомила поліція.

Чоловіка визнали “активним членом терористичної організації ІДІЛ”.

Затриманий мав численні псевдоніми з різними національностями та датами народження, зокрема з Узбекистану, Киргизстану та України.

Чоловік приземлився в аеропорту Ф’юмічіно рейсом з Ейндховена об 11:45.

Як відомо, теракт у підмосковному Крокус Сіті Холлі стався 22 березня. Його жертвами стали щонайменше 144 особи. Частину людей нападники розстріляли, більшість загинула під час пожежі. Відповідальність за теракт взяло на себе угруповання Ісламська держава.

 

Голова ФСБ Олександр Бортніков доповів президенту Володимиру Путіну про затримання 11 людей. Серед них, четверо терористів, які безпосередньо брали участь у теракті, – це уродженці Таджикистану. Суд відправив їх в СІЗО.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button