Світ

США засудили домовленості Росії та Білорусі щодо розміщення ЯЗ

США засудили домовленості Росії та Білорусі щодо розміщення ЯЗ

Фото: АР (архивное фото)

США нині не бачать жодних ознак підготовки Росії до застосування ядерної зброї

Речник Держдепу Метью Міллер заявив, що нинішні дії РФ доводять безвідповідальність Москви щодо ядерної зброї.

США засудили домовленості між РФ і РБ щодо розміщення на території Білорусі тактичної ядерної зброї (ЯЗ) Росії. Про це заявив речник Держдепартаменту США Метью Міллер на брифінгу в Вашингтоні.

“Ми рішуче засуджуємо ці домовленості. Це останній приклад безвідповідальної поведінки Росії з моменту її повномасштабного вторгнення в Україну понад рік тому”, – зазначив він.

Урядовець додав, що Вашингтон чітко наголошував Росії: використання хімічної, біологічної чи ядерної зброї в розв’язаній нею війні “призведе до тяжких наслідків”.

США нині не бачать жодних ознак підготовки Росії до застосування ядерної зброї та не вбачають необхідності вносити зміни в розташування власних стратегічних ядерних сил, додав представник Держдепу США.

Як відомо, в четвер, 25 травня, міністри оборони Росії та Білорусі підписали документи про розміщення тактичної ядерної зброї на білоруській території.

Нагадаємо, формальний білоруський лідер Александр Лукашенко заявив, що російська ядерна зброя вже почала переміщуватись у Білорусь в межах двосторонніх домовленостей.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button