Світ

Ердоган планує обговорити з Маском космічні технології

Ердоган планує обговорити з Маском космічні технології

Фото: Recep Tayyip Erdogan/Twitter

Президент Туреччини Реджеп Ердоган

Востаннє бізнесмен зустрічався з турецьким лідером в Анкарі у 2017 році, співпраця корпорацій Маска з Туреччиною з тих пір неухильно розвивається.

Президент Туреччини Реджеп Ердоган планує зустрітися з американським бізнесменом Ілоном Маском, щоб обговорити співпрацю у різних галузях. Зокрема мова йтиме про космічні технології та акумулятори для електромобілів. Про це у неділю, 17 вересня, повідомляє Bloomberg.

Як пише видання, зустріч Ердогана та Маска відбудеться у новозбудованому Турецькому домі, який знаходиться неподалік від штаб-квартири ООН в США.

Bloomberg вказує, що компанія Ілона Маска SpaceX вже співпрацює з турецькою космічною програмою для запуску супутників зв’язку.

“Туреччина також шукає допомоги в розробці акумуляторів для свого першого вітчизняного електромобіля Togg”, – йдеться у повідомлені. 

Крім того, на червень наступного року Анкарою заплановано запуск турецького супутника Turksat 6A.

“Ердоган вважає це найважливішою віхою з погляду збору розвідданих, які можна використовувати у військових цілях”, – додає видання. 

Останній раз Маск зустрічався з Ердоганом в Анкарі у 2017 році.

Комітет Сенату США зі збройних сил зайнявся вивченням питань національної безпеки, викликаних рішенням мільярдера Ілона Маска заблокувати його приватну супутникову мережу Starlink біля окупованого Криму. 

Нагадаємо, телеканал CNN із посиланням на нову біографію мільярдера повідомив, що Маск дав команду відключити мережу супутникового зв’язку Starlink поблизу узбережжя Криму, щоб зірвати атаку, яку Україна готувала проти російського Чорноморського флоту. 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button