Світ

США закликали своїх громадян залишити Росію

США закликали своїх громадян залишити Росію

Американцям порадили негайно залишити Росію

Американці в РФ ризикують стати жертвами переслідувань, жорстокого поводження та здирництва, підкреслили в посольстві.

 

Влада США закликала своїх громадян не в’їжджати на територію Росії, а тих, хто перебуває в РФ, негайно залишити країну. Про це йдеться у заяві американського посольства в Москві, опублікованій 12 лютого.

 

Зазначається, що в’їзд до РФ, зокрема, небезпечний через непередбачувані наслідки вторгнення в Україну російських збройних сил та можливості переслідувань громадян США.

 

“Громадяни США, які проживають або подорожують у Росії, повинні негайно залишити країну. Дотримуйтесь підвищеної обережності через ризик неправомірних затримань”, – наголосили в дипвідомстві.

 

У посольстві додали, що його співробітники не можуть вільно переміщатися у РФ і надавати допомогу своїм громадянам, у тому числі серйозно обмежені у можливості сприяти виїзду.

 

Дипломати попередили, що американці в РФ ризикують стати жертвами переслідувань, жорстокого поводження та здирництва. Крім того, російські спецслужби можуть не повідомити посольство про затримання громадянина США та необґрунтовано затримати консульську допомогу.

 

“Російські спецслужби заарештовували громадян США за сфабрикованими звинуваченнями, виявляли громадян США в Росії для затримання та переслідування, відмовляли їм у справедливому та прозорому зверненні і судили їх на таємних судових процесах або без подання достовірних доказів”, – заявили в посольстві.

 

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button