Світ

США виділили Україні гумдопомогу на $205 млн

США виділили Україні гумдопомогу на $205 млн

Фото: ДСНС

Україна постійно потребує гуманітарнї домопоги в умовах війни з Росією

Із лютого 2022 року США надали українському народу гуманітарну допомогу на суму понад 2,1 млрд доларів.

США виділили додаткову гуманітарну допомогу на суму 205 млн доларів народу України. Про це повідомляється на сайті американського Держдепу в п’ятницю, 16 червня.

Гуманітарна допомога США охопить продукти харчування, питну воду, послуги із захисту, освіту, засоби для існування, юридичну допомогу, доступне житло, охорону здоров’я та багато іншого через міжнародних і неурядових партнерів.

Зазначається, що фінансування, завдяки якому загальна гуманітарна допомога, надана Україні у 2023 фінансовому році, перевищила 605 млн доларів, забезпечує додаткову підтримку гуманітарним організаціям, що реагують на кризу.

Із лютого 2022 року США надали українському народу гуманітарну допомогу на суму понад 2,1 млрд доларів.

“Ми, як і раніше, закликаємо до негайного припинення агресивної війни Росії і до того, щоб Росія сприяла безперешкодному доступу до постачальників гуманітарної допомоги в Україні та безпечного проходу для тих, хто прагне перебратися до безпечніших районів”, – сказано в заяві Держдепу.

Раніше США надали фінансову і гуманітарну допомогу українцям, які постраждали через затоплення внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button