Світ

США ввели санкції проти ватажка ПВК Вагнер в Малі

США ввели санкції проти ватажка ПВК Вагнер в Малі

Мінфін США запровадив санкції проти одного з ватажків групи Вагнера

Угруповання намагається приховати придбання військового обладнання для використання в Україні, в тому числі через Малі та інші країни, наголосив американський Мінфін.

Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США внесло до санкційного списку росіянина Івана Маслова, який очолює угруповання ПВК Вагнер у Малі. Про це 25 травня повідомила пресслужба відомства.

За даними Мінфіну, Маслов працював у тісній співпраці з урядовими чиновниками Малі, щоб здійснити розгортання групи Вагнера в цій країні. Він також забезпечував житлом бойовиків, які прибували в Малі, і організовував зустрічі лідера ПВК Євгена Пригожина з представниками уряду декількох африканських країн.

Крім того, Маслов працював над реалізацією інтересів ПВК Вагнер у видобувному секторі країни.

“Є ознаки того, що група Вагнера намагалася закупити військові системи в іноземних постачальників і направити цю зброю через Малі як третю сторону. Наприклад, співробітники угруповання, імовірно, намагалися через Малі придбати військове обладнання, таке як міни, безпілотні літальні апарати, радари та контрбатарейні системи, для використання в Україні”, – вказали у міністерстві.

Санкції передбачають заморожування всіх активів Маслова у США, а також блокування будь-яких організацій, які прямо чи опосередковано належать йому та іншим підсанкційним особам.

Нагадаємо, ПВК Вагнер знаходиться під санкціями Австралії, Канади, Японії, Великобританії та Європейського Союзу. 

Пригожин заробив $250 млн, незважаючи на санкції – FT

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button