Світ

США ввели санкції проти компаній, що продавали іранську нафту

США ввели санкції проти компаній, що продавали іранську нафту

Санкції накладені на дев’ять компаній в Ірані та три в Сінгапурі та Малайзії

Санкційний список поповнили дев’ять компаній у самому Ірані і ще три у Сінгапурі й Малайзії.

 

 

Представники мінфіну США оголосили про введення обмежень проти дев’яти компаній в Ірані, Малайзії та Сінгапурі, причетних до незаконного продажу і транспортування іранської нафти в умовах ембарго проти Тегерана. Про це йдеться в повідомленні Офісу контролю за іноземними активами міністерства фінансів США (OFAC).

 

“OFAC запровадив санкції проти дев’яти організацій у кількох юрисдикціях, які відіграють вирішальну роль у виробництві, продажу і відвантаженні іранської нафтохімії та нафти на сотні мільйонів доларів покупцям в Азії”, – йдеться в повідомленні.

 

Обмеження запроваджене проти шести іранських нафтохімічних виробників та їхніх дочірніх компаній і трьох фірм у Малайзії та Сінгапурі, причетних до операцій із продажу та транспортування іранської нафти і нафтопродуктів.

 

“Іран дедалі частіше звертається до покупців у Східній Азії, щоб продавати свою нафтохімічну продукцію і нафту, порушуючи санкції США”, – заявив заступник міністра фінансів США з протидії тероризму та фінансової розвідки Браян Нельсон.

 

Нагадаємо, Іран модифікує ударні дрони, які постачає Росії, щоб вони могли завдати максимальної шкоди об’єктам інфраструктури на території України.

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button