Події

​​ Олександр Потій: Субʼєкти захисту мають максимально активно долучатися до р…

​​???? Олександр Потій: Субʼєкти захисту мають максимально активно долучатися до роботи над Реєстром обʼєктів критичної інфраструктури

Департамент захисту критичної інфраструктури Держспецзв’язку організував та провів практичний семінар із питань створення та функціонування національної системи захисту критичної інфраструктури «Фізичний та кіберзахист об’єктів критичної інфраструктури в Україні».

Заступник Голови Держспецзв’язку Олександр Потій наголосив на важливості максимального залучення субʼєктів національної системи захисту критичної інфраструктури до роботи над Реєстром об’єктів критичної інфраструктури (далі – Реєстр), адже від цього залежить, як швидко система запрацює в повному обсязі. В умовах повномасштабної війни від оперативності та якості цієї роботи можуть залежати життя українців.

Крім того, під час заходу учасники обговорили практичні аспекти наповнення та ведення Реєстру, функціонування Національної системи захисту критичної інфраструктури тощо.

Семінар відбувся за підтримки CRDF Global та Державного департаменту США. У ньому взяли участь представники Офісу Президента України, Секретаріату КМУ, секторальних та функціональних органів, Апарату РНБО України.

???? Нагадаємо, що повноваження уповноваженого органу у сфері захисту критичної інфраструктури на час дії воєнного стану та 12 місяців після його припинення чи скасування покладені на Держспецзв’язку. Крім того, Держспецзв’язку відповідає за функціонування окремих державних систем захисту та реагування у сфері кіберзахисту.

Учасники семінару також наголосили на важливості ролі функціональних органів захисту критичної інфраструктури – Генерального штабу ЗСУ, Національної гвардії України, Служби безпеки України, Держспецзв’язку, Державної служби України з надзвичайних ситуацій та інших.
???? Функціональні органи мають надавати всебічну методичну та експертну допомогу операторам критичної інфраструктури України в межах своїх компетенцій.

Back to top button