Світ

США та Данія обговорять підготовку українських пілотів

США та Данія обговорять підготовку українських пілотів

Фото: US Air Force

Підготовка пілотів на F-16 може тривати близько чотирьох місяців

Сполучені Штати Америки мають намір працювати над підготовкою українських пілотів на винищувачах F-16

Президент США Джо Байден та прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен вже у понеділок, під час особистої зустрічі у Білому домі обговорять тренування українських пілотів на літаках четвертого покоління. Про це у п’ятницю, 2 червня заявила на брифінгу речниця Білого дому Карін Жан-П’єр.

“Я очікую, що наші спільні зусилля з підготовки українських пілотів на літаках четвертого покоління, включно з F-16, будуть частиною цього спілкування”, – зазначила Жан-П’єр.

Американський лідер раніше заявив, що Сполучені Штати Америки будуть працювати над підготовкою українських пілотів на винищувачах F-16, та зазначив, що навчання будуть проходити в Європі.

Нагадаємо, Зеленський провів зустріч із прем’єрами шести країн, учасники якої домовилися розпочати навчання українських пілотів на F-16 найближчим часом.

Раніше в Міноборони озвучили необхідну кількість F-16 для звільнення України. Йдеться про близько 48 винищувачів.

Нагадаємо, в Держдепі заявили, що США вважають пріоритетним завданням забезпечити Україну винищувачами F-16, і це почне реалізовуватися у взаємодії із союзниками й партнерами вже упродовж ближчих місяців. 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button