Світ

США провели випробування гіперзвукової зброї

США провели випробування гіперзвукової зброї

Фото: U.S. Army

Гіперзвуковий ракетний комплекс Dark Eagle

Були зібрані важливі дані про роботу техніки та програмного забезпечення, які сприятимуть подальшому прогресу у розгортанні гіперзвукової зброї, зазначили у Пентагоні.

Американські військові провели випробування гіперзвукової зброї. Про це напередодні повідомило видання The War Zone з посиланням на представника Пентагону.

“Армія і ВМС США нещодавно провели випробування гіперзвукової системи на базі Космічних сил Кейп-Канаверал у Флориді. Це випробування стало важливим етапом у розробці оперативної гіперзвукової технології. Були зібрані важливі дані про роботу техніки та програмного забезпечення, які сприятимуть подальшому прогресу в напрямі розгортання гіперзвукової зброї. Наразі у нас немає додаткових подробиць або інформації (про випробування), які ми могли б надати”, – сказав він.

При цьоиу коли саме було проведено випробування не розголошується. Імовірно воно відбулося 25 липня, зазначає видання, вказуючи на активність військової авіації поблизу Флориди.

Також американські військові не повідомляють, чи було воно успішним або невдалим, і чи був взагалі реальний запуск.

За наявними даними, мова може йти про гіперзвуковий ракетний комплекс дальньої дії (LRHW) Dark Eagle.

Гіперзвукові ракети Dark Eagle здатні розвивати швидкість у 5 Маха (близько 6 тис. км на годину). Планувальний блок може маневрувати по висоті, що ускладнює його виявлення системами ПРО. За даними Пентагону, батарея наземного комплексу складається з командно-штабної машини і чотирьох важких транспортерів із двома контейнерами на кожному з гіперзвуковими ракетами. Проєктна дальність ракети становить 2775 км, а максимальна – до 4500 км.

Нагадаємо, у березні США провели успішні випробування гіперзвукової крилатої ракети AGM-183 ARRW повітряного базування в Тихому океані.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

nine − six =

Back to top button